You are here

Општо

Последна ревизија на текстот на Националната политика за слободен софтвер

Откако завршија јавните средби по повод текстот на националната политика за слободен софтвер составена е претпоследна верзија. Оваа верзија уште еднаш ја оставаме на јавна расправа се до петок (08.04.2011), кога финализираниот текст ќе биде доставен до Министерството за информатичко општество и администрација со цел да се усвои како владина политика.

Повик за заштита на приватноста на граѓаните во Република Македонија

Слободен софтвер Македонија безрезервно го поддржува повикот за заштита на приватноста на граѓаните во Република Македонија инициран од група невладини организации и фондации. Сметаме дека предложените измени на законот за електронски комуникации се целосно неприфатиливи како и дека ги нарушуваат основните човекови права и се спротивни на Уставот на Република Македонија.

Во продолжение можете да ги прочитате деталите објавени на веб сајтот на фондацијата Метаморфозис:

Почитувани,

Прирачник за пристапни опции во Edubuntu

Слободен софтвер Македонија во соработка со фондацијата Метаморфозис и организациајта „Отворете ги прозор

Страници

Subscribe to RSS - Општо