You are here

Општо

Што е слободен софтвер?

Наједноставно, четирите слободи кои го дефинираат слободниот софтвер се:

Зошто е важен слободниот софтвер?

Слободниот софтвер е важен поради тоа што гарантира слобода во користењето на компјутерите.

Како се создава слободниот софтвер?

Слободниот софтвер пред се е дело на стотици илјади поединци кои својата координација воглавно ја остварува

Страници

Subscribe to RSS - Општо