You are here

Општо

Владан Поповиќ

Вести: 

Владан Поповиќ е еден од поновите членови на Слободен софтвер Македонија. Прв пат се запозна со организацијата од самото отварање на хаклабот КИКА и од тогаш активно е вклучен во скоро сите проекти на организацијата.
По професија програмер, најмногу сака python и активно ја следи неговата примена во веб технологиите.

Со Владан можете да контактирате на е-пошта: <vladan Е-пошта slobodensoftver.org.mk>

Поддршка за „Слобода наместо страв“

Со придружување кон европската иницијатива „Слобода наместо страв – запрете ја манијата на прислушкување“, граѓанските организации од Македонија искажуваат поддршка за напорите на сите бранители на човековите права и слободи кои се залагаат за ограничувањето на прекумерното прислушкување од страна на компаниите и властите.

Собрание на Слободен софтвер Македонија

Согласно статутот Слободен софтвер Македонија ќе одржи собрание на 20.04.2011 година во КИКА хаклаб, со почеток во 18 часот со следнава точка на дневниот ред:

1.Усогласување на актите на организацијата согласно Законот за здруженија и фондации (Службен весник на Република Македонија, бр. 52/2010)

Страници

Subscribe to RSS - Општо