You are here

Проекти

Реформа на Законот за матичен број на граѓанинот во РМ

На 15.11.2016 година во ЕУ инфо центарот во Скопје се одржа јавна презентација на препораките за реформи од проектот „Граѓаните во собрание“.

Слободен софтвер Македонија ја презентираше предлог-реформата за единствен матичен број на граѓанитот, која што предлага менување на законот со цел зголемување на приватноста на граѓаните и подобра заштита на нивните лични податоци.

prezentacija

Договори за соработка со Филолошки и Филозофски факултет при УКИМ

Вести: 

Продолжувајќи ја добрата соработка со образовните институции во земјава, Слободен софтвер Македонија во изминатиот месец потпиша договори за соработка со Филозофски факултет и Филолошки факултет од Скопје со што на студентите од овие факултети им се отвара можност да ја остварат нивната задолжителна пракса во рамките на проектите и активностите на организацијата.

За повеќе информациии можете да ни пишете.

Слободен софтвер Македонија освои прво место на националниот натпревар „Подобри идеи за ЕУ фондови“ организиран од ЕКО Свест

Слободен софтвер Македонија освои прво место на националниот натпревар „Подобри идеи за ЕУ фондови“ организиран од ЕКО Свест за својот предлог „Метео сензор кутии“.

Извадок од образложението за проектот:

Страници

Subscribe to RSS - Проекти