You are here

Проекти

Апликација за средства за НВО од Град Скопје

Во прилог на оваа вест се наоѓа целокупната документација за проектот со Град Скопје што го поднесе Слободен софтвер Македонија.

Програма за работа на 2с.мк за 2011 година

Во 2011 година „Слободен софтвер Македонија“ ќе продолжи со својата јавна дејност на промоција на слободен софтвер и слободна култура на локални, регионални и национални настани.

Последна ревизија на текстот на Националната политика за слободен софтвер

Откако завршија јавните средби по повод текстот на националната политика за слободен софтвер составена е претпоследна верзија. Оваа верзија уште еднаш ја оставаме на јавна расправа се до петок (08.04.2011), кога финализираниот текст ќе биде доставен до Министерството за информатичко општество и администрација со цел да се усвои како владина политика.

Страници

Subscribe to RSS - Проекти