You are here

Софтвер

Слободен софтвер Македонија освои прво место на националниот натпревар „Подобри идеи за ЕУ фондови“ организиран од ЕКО Свест

Слободен софтвер Македонија освои прво место на националниот натпревар „Подобри идеи за ЕУ фондови“ организиран од ЕКО Свест за својот предлог „Метео сензор кутии“.

Извадок од образложението за проектот:

Податоци за употребата на слободен софтвер во приватниот и јавниот сектор во Р. Македонија

Според информациите собрани од страна на Државниот завод за статистика на Р. Македонија во 2010 и 2011 година употребата на слободен софтвер бележи раст во приватниот сектор (мали, средни, големи претпријатија) и јавниот сектор (министерства, агенции, јавни претпријатија и локална самоуправа).

Складишта за GNU/Linux дистрибуции во соработка со Blizoo

Слободен софтвер Македонија во соработка со Blizoo Ви го претставува http://mirror.blizoo.mk. Се работи за повеќе складишта на популарни GNU/Linux дистрибуции поставени на инфраструктурата на Blizoo. Поставувањето на mirror серверите е резултат на повеќемесечната соработка помеѓу 2с.мк и Blizoo.

Страници

Subscribe to RSS - Софтвер