You are here

Проекти

Презентација на Лаптопот за секое дете (OLPC) во Битола

На 28ми декември, петок, во организација на Групата на корисници на GNU/Linux од Битола, http://www.lugola.net/content/view/156/1/

Презентација на можностите на Лаптопот за секое дете (OLPC) во Скопје

На 12ти декември, среда, со почеток од 20:00 часот во Точка (позади Соборен храм) ќе се одржи кратка презентација н

Стартување на OLPC проектот и во Македонијa

UNDP Македонија се подготвува за пилотирање на проект со 50 XO лаптопи од проектот OLPC. Слободен софтвер Македонија ја изрази својата подготвеност за соработка со овој документ уште во јули оваа година.

UNDP Македонија го почнала проектот во две училишта во Скопје. Слободен софтвер Македонија се уште не е контактиранa во врска со овој проект, па по се изгледа, нашиот интерес за соработка е одбиен.

Страници

Subscribe to RSS - Проекти