You are here

Организација

Складишта за GNU/Linux дистрибуции во соработка со Blizoo

Слободен софтвер Македонија во соработка со Blizoo Ви го претставува http://mirror.blizoo.mk. Се работи за повеќе складишта на популарни GNU/Linux дистрибуции поставени на инфраструктурата на Blizoo. Поставувањето на mirror серверите е резултат на повеќемесечната соработка помеѓу 2с.мк и Blizoo.

#10години 2с.мк: Слободни филмови; 4-9 мај 2012 во Кинотека на Македонија

По повод 10 години од основањето Слободен софтвер Македонија ќе организира неколку проекции на слободни филмови и филмови кои ги третираат прашањата за авторски права, слободен софтвер и слободна култура.

Повеќе информации за филмовите се достапни на slobodensoftver.org.mk/slobodnifilmovi/.

Слободен софтвер Македонија се заблагодарува на Кинотека на Македонија за севкупната поддршка за организирањето на овој настан.

Информации за проектот „Сподели“ на англиски јазик

Целиот текст е во датотеките прикачени кон оваа вест.

Страници

Subscribe to RSS - Организација