You are here

Презентации

2с.мк на Е-општество 2011

Слободен софтвер Македонија и оваа година зеде учество во најголемата конференција во Македонија посветена на ИТ и електронското општество. Овогодинешната тема беше „ИКТ и животната средина: Приказна за отпадот“.

Презентација на темата „Користење на слободен софтвер со постар хардвер“ оддржа Арангел Ангов. Презентацијата можете да ја превземете на врската горе а повеќе за конференцијата можете да најдете на http://e-society.org.mk

Циклус јавни расправи по повод текстот на НПСС

Во понеделник почнува циклус на јавни расправи по текстот на Националната политика за слободен софтвер (НПСС).

Националната политика за слободен софтвер претставува акт кој после јавна дискусија ќе биде предложен за усвојување од Владата на Република Македонија. Оваа политика ќе уредува препораки за користење, набавка и поддршка на слободен софтвер и софтвер со отворен код тргнувајќи од претпоставката дека овој тип на софтвер е јавно добро.

Слободниот софтвер претставува оној тип на софтвер кој на корисниците им ги дава следниве слободи:

Презентација на роденденот на Википедија

На покана на Викимедија Македонија, Слободен софтвер Македонија одржа кратка презентација на роденденот на

Страници

Subscribe to RSS - Презентации