You are here

Презентации

Слободен софтвер Македонија на e-Society.mk 2006

Ден први од втората конференција e-Society.mk. Нашиот Игор Стаматовски, во рамките на пленарната сесија за е-влада и граѓанско учество, презентираше кратко и јасно зошто отворените стандарди се важни за сите нас. Презентацијата можете да ја преземете во Open Document Format (open_standards_igor_stamatovski.odp), a исто и некои дополнителни референци и информации (cheetsheets.pdf) .

Презентација за слободен софтвер

Во склоп на НВО Саемот 2005 на Скопски саем на 10 декември 2005 (сабота) во 13.15 часот ќе биде одржана едукативната сесија во организација на Фондацијата Метаморфозис: „ИКТ за поефикасни локални самоуправи“.

Меѓу оние кои ќе зборуваат пред претставниците од локалната самоуправа ќе биде и Новица Наков од Слободен софтвер Македонија.

Сите заинтересирани се добредојдени.

Страници

Subscribe to RSS - Презентации