You are here

Настани

Firefox 4 презентации и торта, среда, 13.04.2011 во Галерија 7 од 20.30 часот

По повод објавувањето на прелистувачот Mozilla Firefox 4, Слободен софтвер Македонија и македонската Mozilla заедница, со голема помош од ЗКТ Компресор, организираат мала Firefox 4 забава во старата скопска чаршија.

На репертоар се планирани кратки презентации околу Firefox 4, дружење, забава и секако торта :)

Последна ревизија на текстот на Националната политика за слободен софтвер

Откако завршија јавните средби по повод текстот на националната политика за слободен софтвер составена е претпоследна верзија. Оваа верзија уште еднаш ја оставаме на јавна расправа се до петок (08.04.2011), кога финализираниот текст ќе биде доставен до Министерството за информатичко општество и администрација со цел да се усвои како владина политика.

Презентација на роденденот на Википедија

На покана на Викимедија Македонија, Слободен софтвер Македонија одржа кратка презентација на роденденот на

Страници

Subscribe to RSS - Настани