You are here

Настани

InstallFest 2010, 20ти ноември 2010

По неколкуте успешни инсталациони фестивали реализирани во 2004, 2005 и 2006 година Слободен Софтвер Македонија ве

Предавање за митовите за слободниот софтвер

Денес, 10.11.2010 г. во рамките на работилницата за е-влада што ја организира USAID преку својот Egov проект, Дамјан Георгиевски од Слободен софтвер Македонија одржа кратка презентација за слободниот софтвер и митовите за неговата безбедност и сигурност.

Презентацијата траеше 10-тина минути и беше продлабочена со дискусија помеѓу присутните за другите нејаснотии кои постојат во јавноста во врска со карактеристиките на слободниот софтвер.

Ричард Сталман во Скопје, по предавањето

Вести: 

Предавањето на Ричард Сталман помина над нашите очекувања. Во преполната сала во Холидеј-ин Сталман зборуваше час и половина и одговараше на прашања на публиката речиси цел час.

Се надеваме дека на сите други 250 луѓе им беше подеднакво интересно колку на неколкуте членови на Слободен софтвер Македонија.

RMS во Скопје
Фото: Гоце Митевски

Страници

Subscribe to RSS - Настани