You are here

Настани

Настани што ги организирала Слободен софтвер Македонија

2006

2005

2004

2003

2002

Конференција за слободен софтвер

На 15.05.2007 во Македонија се одржа првиот голем настан за слободен софтвер на кој присуствуваа луѓе кои што не се дел од заедницата и не се хакери.

Слободен софтвер Македонија на самиот крај на главниот настан со своја презентација ја повика јавноста да се вклучи во активности поврзани со слободен софтвер - секој како што може, знае и умее.

Повеќе за самиот настан има напишано нашиот Александар Балаловски. Прочитајте тука.

Собрание на Слободен софтвер Македонија 07

Согласно член 35 и од Статутот на Слободен софтвер Македонија редовното собрание на здружението ќе се одржи во среда 17 јануари 2007 со почеток во 19 часот во просториите на „Точка“.

Дневен ред:

  1. Извештај за работата во 2006 година;
  2. Креирање на општи и финансиски насоки за работа во 2007 година;
  3. Разно.

Страници

Subscribe to RSS - Настани