You are here

Конференција за слободен софтвер

На 15.05.2007 во Македонија се одржа првиот голем настан за слободен софтвер на кој присуствуваа луѓе кои што не се дел од заедницата и не се хакери.

Слободен софтвер Македонија на самиот крај на главниот настан со своја презентација ја повика јавноста да се вклучи во активности поврзани со слободен софтвер - секој како што може, знае и умее.

Повеќе за самиот настан има напишано нашиот Александар Балаловски. Прочитајте тука.