You are here

Заедница

Циклус јавни расправи по повод текстот на НПСС

Во понеделник почнува циклус на јавни расправи по текстот на Националната политика за слободен софтвер (НПСС).

Националната политика за слободен софтвер претставува акт кој после јавна дискусија ќе биде предложен за усвојување од Владата на Република Македонија. Оваа политика ќе уредува препораки за користење, набавка и поддршка на слободен софтвер и софтвер со отворен код тргнувајќи од претпоставката дека овој тип на софтвер е јавно добро.

Слободниот софтвер претставува оној тип на софтвер кој на корисниците им ги дава следниве слободи:

Презентација на роденденот на Википедија

На покана на Викимедија Македонија, Слободен софтвер Македонија одржа кратка презентација на роденденот на

Предавања на Институтот за информатика - Професионална етика

Дамјан Георгиевски и Новица Наков од Слободен софтвер Македонија на 24 и 25 ноември 2010 година одржаа две предав

Страници

Subscribe to RSS - Заедница