You are here

Заедница

2с.мк на Е-општество 2011

Слободен софтвер Македонија и оваа година зеде учество во најголемата конференција во Македонија посветена на ИТ и електронското општество. Овогодинешната тема беше „ИКТ и животната средина: Приказна за отпадот“.

Презентација на темата „Користење на слободен софтвер со постар хардвер“ оддржа Арангел Ангов. Презентацијата можете да ја превземете на врската горе а повеќе за конференцијата можете да најдете на http://e-society.org.mk

Firefox 4 презентации и торта, среда, 13.04.2011 во Галерија 7 од 20.30 часот

По повод објавувањето на прелистувачот Mozilla Firefox 4, Слободен софтвер Македонија и македонската Mozilla заедница, со голема помош од ЗКТ Компресор, организираат мала Firefox 4 забава во старата скопска чаршија.

На репертоар се планирани кратки презентации околу Firefox 4, дружење, забава и секако торта :)

Последна ревизија на текстот на Националната политика за слободен софтвер

Откако завршија јавните средби по повод текстот на националната политика за слободен софтвер составена е претпоследна верзија. Оваа верзија уште еднаш ја оставаме на јавна расправа се до петок (08.04.2011), кога финализираниот текст ќе биде доставен до Министерството за информатичко општество и администрација со цел да се усвои како владина политика.

Страници

Subscribe to RSS - Заедница