You are here

Заедница

#10години 2с.мк: Слободни филмови; 4-9 мај 2012 во Кинотека на Македонија

По повод 10 години од основањето Слободен софтвер Македонија ќе организира неколку проекции на слободни филмови и филмови кои ги третираат прашањата за авторски права, слободен софтвер и слободна култура.

Повеќе информации за филмовите се достапни на slobodensoftver.org.mk/slobodnifilmovi/.

Слободен софтвер Македонија се заблагодарува на Кинотека на Македонија за севкупната поддршка за организирањето на овој настан.

Протест против SOPA

Слободен софтвер Македонија се придружува на светскиот протест против Stop Online Piracy Act -- регулатива која се заканува на слободниот и отворен интернет.

Покрај многуте онлајн ресурси од кои можете да научите нешто околу ова, текстот на EFF прави добар осврт.

Страници

Subscribe to RSS - Заедница