You are here

Од стара страница

Оглас за подготовка на понуда за апликации на проект на UNDP

За потребите не UNDP проектот за слободен софтвер во локалната самоуправа ќе треба да се развиваат апликации наведени во UNDP-TOR-2006.zip.

Слободен софтвер Македонија ќе треба да достави понуда со тоа што ќе настапи организацијата, а апликациите ќе ги развива тим на програмери кои имаат, желба, слободно време и знаење.

Дискусијата се разбира е на [ossm-members].

Слободен софтвер Македонија на e-Society.mk 2006

Ден први од втората конференција e-Society.mk. Нашиот Игор Стаматовски, во рамките на пленарната сесија за е-влада и граѓанско учество, презентираше кратко и јасно зошто отворените стандарди се важни за сите нас. Презентацијата можете да ја преземете во Open Document Format (open_standards_igor_stamatovski.odp), a исто и некои дополнителни референци и информации (cheetsheets.pdf) .

Меѓународна работилница за слободен софтвер

На 25 и 26 октомври, во Скопје, ќе се одржи меѓународна работилница на тема употреба на слободен софтвер во образованието и владата во Република Македонија. Работилницата е наменета за претставници на владините и образовните институции на соседна Република Албанија.

Настанот ќе биде можност гостите од Албанија да споделат искуства со нивните колеги од Македонија, кои во македонските институции промовирале добро владеење преку употреба на слободен софтвер.

Повеќе информации за работилниците и учесниците на страницата посветена на настанот.

Страници

Subscribe to RSS - Од стара страница