You are here

Локализација

Предавање и работилници за проектот Mozilla

Отворена покана за сите заинтересирани дека на Факултетот за електротехника и информациски технологии во Ск

Реакција по повод тендерот за локализација на Edubuntu

Во рамките на своите активности, „Слободен софтвер Македонија“ посветува значајно внимание на проблемите с

Слободниот софтвер пишува правилна кирилица

Денес, 30.04.2008 г. во 11 часот, Слободен софтвер Македонија во просториите на НВО Инфоцентарот одржа кратка презентација за новинарите за кириличните можности на слободниот софтвер.

За презентацијата беше користена најновата верзија на GNU/Linux дистрибуцијата Ubuntu, која патем, е целосно локализирана на македонски јазик.

Дамјан Георгиевски и Арангел Ангов на пресконференцијата

Страници

Subscribe to RSS - Локализација