You are here

Медиуми

Слободниот софтвер пишува правилна кирилица

Денес, 30.04.2008 г. во 11 часот, Слободен софтвер Македонија во просториите на НВО Инфоцентарот одржа кратка презентација за новинарите за кириличните можности на слободниот софтвер.

За презентацијата беше користена најновата верзија на GNU/Linux дистрибуцијата Ubuntu, која патем, е целосно локализирана на македонски јазик.

Дамјан Георгиевски и Арангел Ангов на пресконференцијата

Билтен на Слободен софтвер Македонија март 2008

Добредојдовте во мартовското издание на билтенот на Слободен софтвер Македонија.

Содржина:

Билтен на Слободен софтвер Македонија февруари 2008

Добредојдовте во февруарското издание на билтенот на Слободен софтвер Македонија.

Содржина:

Страници

Subscribe to RSS - Медиуми