You are here

Локализација

Презентација на можностите на Лаптопот за секое дете (OLPC) во Скопје

На 12ти декември, среда, со почеток од 20:00 часот во Точка (позади Соборен храм) ќе се одржи кратка презентација н

Стартување на OLPC проектот и во Македонијa

UNDP Македонија се подготвува за пилотирање на проект со 50 XO лаптопи од проектот OLPC. Слободен софтвер Македонија ја изрази својата подготвеност за соработка со овој документ уште во јули оваа година.

UNDP Македонија го почнала проектот во две училишта во Скопје. Слободен софтвер Македонија се уште не е контактиранa во врска со овој проект, па по се изгледа, нашиот интерес за соработка е одбиен.

Преведувачки маратон за ОО.о 2.0 - Втор дел

Во организација на фондацијата „Метаморфозис“ и „Слободен софтвер Македонија“, а по повод љубовта кон мајчиниот јазик, викендот на 30 јуни, 01 и 02 јули 2006, ќе се трча вториот маратон за локализација на помошта на веќе локализираниот OpenOffice.org 2.0

Тимовите за преведување овој пат се составени од информатичари и преведувачи од Филолошкиот факултет во Скопје.

Страници

Subscribe to RSS - Локализација