You are here

Преведувачки маратон за ОО.о 2.0 - Втор дел

Во организација на фондацијата „Метаморфозис“ и „Слободен софтвер Македонија“, а по повод љубовта кон мајчиниот јазик, викендот на 30 јуни, 01 и 02 јули 2006, ќе се трча вториот маратон за локализација на помошта на веќе локализираниот OpenOffice.org 2.0

Тимовите за преведување овој пат се составени од информатичари и преведувачи од Филолошкиот факултет во Скопје.