You are here

Конференции

Учество на е-Општество.мк 2007 на тема инклузивна е-власт

Конференцијата „е-Општество.мк“ се одржа во Скопје на 29 и 30-ти ноември 2007 година.

Авторското право во дигиталната ера

На 6-ти септември 2007 година двајца претставници на 2с.мк зедоа учество на Летниот Охридски Универзитет, во рам

Конференција за слободен софтвер

На 15.05.2007 во Македонија се одржа првиот голем настан за слободен софтвер на кој присуствуваа луѓе кои што не се дел од заедницата и не се хакери.

Слободен софтвер Македонија на самиот крај на главниот настан со своја презентација ја повика јавноста да се вклучи во активности поврзани со слободен софтвер - секој како што може, знае и умее.

Повеќе за самиот настан има напишано нашиот Александар Балаловски. Прочитајте тука.

Страници

Subscribe to RSS - Конференции