You are here

Презентација на Лаптопот за секое дете (OLPC) во Прилеп

По успешните презентации на OLPC, во Скопје и Битола, Слободен софтвер Македонија во соработка со групата на корисници на Линукс од Прилеп, ЛугоП одржаа презентација на лаптопот за секое дете во овој град.

Овој лаптоп е ефтин и адаптиран за детските потреби и работи на база на слободен софтвер со оперативен систем Fedora на околина Sugar.

Презентацијата од околу 1 час се одржа во просториите на општина Прилеп. Секој имаше можност да го проба лаптопот.

На презентацијата имаше и видео материјали за овој зелен лаптоп, презентација на неговите можности и презентација за мисијата и целта на проектот.