You are here

Презентација во Прилеп

На ден сабота, 17 мај 2003 год. во градот под Марковите кули, поточно во Гимназијата „Мирче Ацев“ ќе гостува Слободен софтвер Македонија.

Настанот ќе почне во 11:00 кога ќе се одржи презентација на слободен софтвер и Linux. Потоа ќе преминеме на практика и ќе покажеме на кратко инсталација и основна употреба на Linux -от како најпознат претставник на слободниот софтвер.

По кратката пауза во 15:00 следи презентација на OpenOffice.org на македонски.

Доколку живеете во Прилеп или во близина не пропуштајте! :-)