You are here

Македонија на насловните страници на Интернет за нејзините GNU/Linux активности

Проектот на Владата на Република Македонија за инсталирање на 180 000 работни станици со Ubuntu во училиштата е главна вест на повеќе места на Интернет изминативе денови:

Digg
DesktopLinux
MozillaLinks
Engadget

Или ако сакате уште вести секогаш можете да го прашате Google.

Едно е сигурно. Благодарение на вредниот преведувачки тимови на Ubuntu, GNOME, OpenOffice.org и Mozilla децата ќе можат веднаш да ги користат овие компјутери со софтвер на македонски јазик.