You are here

Оддржано основачкото собрание на Слободен софтвер Македонија, 28 Октомври 2002 година

Се одржа основачкото собрание на Слободен софтвер Македонија. Собранието се во „Пингвин Паб“ карши автобуската станица „Рекорд“ во Скопје. Присутни беа 15 основачи. Беше изгласан првиот статут на организацијата и првото раководство. За претседател беше избран Иван Стојмиров. Во управниот одбор членуваа уште и: Александар Ников, Арангел Ангов, Васко Митанов, Дамјан Георгиевски, Дарко Стојчев и Игор Петрески.

10 години подоцна можете да видите што точно се случувало во меѓувреме :
http://wiki.spodeli.org/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија

Честитики до целата заедница поради која постои Слободен софтвер Македонија, им честитаме на сите кои неуморно работеа досега и ги поздравуваме и охрабруванме останатите да се вклучат во работата во наредните 10 години.

https://www.gnu.org/music/free-software-song.html