You are here

Информации за медиумите

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /srv/slobodensoftver/drupal-7.59/includes/menu.inc).

Вообичаено третманот на прашањата поврзани со слободен софтвер во македонските медиуми не е на соодветно ниво. Без разлика дали тоа е резултат на недоволната информираност или на намерна пропаганда, ние сакаме ситуацијата да се промени.

Ако сте новинар или работите во некој медиум и ако планирате да пишувате текст или да правите прилог за слободен софтвер, слободна култура, отворени стандарди, информациско општество или на други поврзани теми, ве молиме да стаптите во контакт со нас.

Исто така, Слободен софтвер Македонија вообичаено еднаш месечно испраќа билтен со информации за изминатиот период. Ако сакате да го добивате овој билтен, пишете ни.

Досегашните обраќања на Слободен софтвер Македонија до македонските медиуми и други ресурси поврзани со тоа можат да се видат во категоријата медиуми.