You are here

Иван Стојмиров

Иван Стојмиров

Иван Стојмиров е еден од основачите на Слободен софтвер Македонија, воедно и првиот претседател на организацијата. Тој е еден од првите активисти во македонската заедницата.

  • Основач и (ко)администратор на првиот и сеуште единствен македонски портал за GNU/Linux (http://www.linux.net.mk).
  • Oсновач и екс-координатор на проектот за Македонски превод на GNOME (http://gnome.linux.net.mk).
  • Апсолвент на Лондонскиот Goldsmiths University на далечинските студии по Computing and information systems.
  • Моментално живее во Брно, Чешка и работи за Red Hat Czech S.R.O.

Со Иван можете да контактирате на е-пошта: <stojmir Е-пошта gmail.com>.