You are here

Божидар Проевски

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /srv/slobodensoftver/drupal-7.59/includes/menu.inc).

Божидар Проевски

Интересот за сметачите го пројавува во 1987, кога за прв пат седнува пред тастатурата на микросметачот Марта.
Со слободен софтвер почнува да се занимава во 2000, кога на својот сметач инсталира дистрибуција на Линукс.

Ангажиран е како координатор на локализацијата на графичката околина КДЕ и е дел од тимот за локализација на канцеларискиот пакет ОпенОфис.

Примарен интерес му се високоперформансните пресметувања и примена на слободниот софтвер во стопанството и индустријата.

Со Божидар може да контактирате на е-пошта <bozidar Е-пошта slobodensoftver.org.mk>.