You are here

Неформален редовен состанок на членовите

Сите кои незнаат, а тие што знаат да ги потсетиме дека денеска е недела. И како и секоја недела во 17:00 часот, Организацијата се труди да одржува редовни неформални состаноци. „Состаноците“ ги одржуваме во Пингвин Паб (спроти новата Рекорд автобуска во центарот на Скопје).

Тогаш е најдобар начин да се запознаеме сите и евентуално да пополните пристапница. :-)

Оваа недела главен настан ќе биде делењето на маици со пингвинче. За жал нема да има маици веднаш за кој сака туку само за пријавените од пред недела дена. Ако некој друг сака маица нека се пријави на info_НА_slobodensoftver.org.mk за да му се направи до идната недела или да ја следи повнимателно поштенската листа и таму да види кај да се пријави.

И да, доколку некој сака цедиња со линукс да му се снимат нека провери http://www.mksoftver.org (забелешка: ова страница веќе не постои) или http://linux.net.mk кои дистрибуции ги има и нека пише мејл да се договори со некој да му донесе.