You are here

Промоција на слободен софтвер во електронските медиуми

Овој петок во 10:30 ќе ја има втората емисија од се надеваме редовниот циклус емисии на Македонското радио специјализирана за Слободниот софтвер.

Фрекфенциите се:

  • 98,8 MHz Скопје
  • 97,3 MHz Велес
  • 93,3 MHz Штип, Кочани
  • 92,3 MHz Битола, Прилеп, Ресен
  • 93,3 MHz Охрид
  • 95,3 MHz Гевгелија, Дојран
  • 101 MHz Дебар
  • 90,0 MHz Крива Паланка
  • 103 MHz Маврово
  • 98,1 MHz Кичево

АМ (MW) се слуша низ цел свет: 810 KHz.

Доколку сакате да станете соработник за емисијата пишeте едно писмо нa info_НА_slobodensoftver.org.mk.

Исто така да ја искористиме приликата да кажеме дека идниот Понеделник (28.04.2003) во емисијата Хоризонт на А1 телевизија (10:30 и репризи 02:30) исто така ќе има блок посветен исклучиво на Слободниот софтвер.