You are here

Јованка Гулицоска

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /srv/slobodensoftver/drupal-7.59/includes/menu.inc).

Јованка Гулицоска Јованка Гулицоска е студент на Факултетот за Електориника и Информациски Технологии во Скопје. Станува член на Слободен Софтвер Македонија во јануари 2012. Таа е дел од заедницата од почетокот на 2011 година и тогаш станува активен ГНУ/Линукс корисник и поборник за слободен софтвер.

Во периодот декември 2011 - март 2012 учествува на Gnome Women Outreach каде што работеше на Empathy (програм за комуникација), а оваа година како дел од Google Summer of Code работи на Boxes (алатка за виртуелизација и пристап до оддалечени системи), проект под GNOME.

Со Јованка може да контактирате на е-пошта: jovanka@slobodensoftver.org.mk