You are here

GNOME 3 презентации

По повод објавувањето на GNOME 3, Слободен софтвер Македонија организира настан на кој што ќе бидат прикажани новите опции и можностите на GNOME 3. Исто така ќе биде објаснет процесот за приклучување во GNOME заедницата. Настанот ќе се случи во хаклабот КИКА на 06 април во 19.00ч. Исти вакви настани се оддржуваат во целиот свет со цел да им се приближи проектот GNOME на локалните заедници и да се охрабрат истите да учествуваат во него.

GNOME 3!

GNOME е една од најстарите работни околини во светот на слободниот софтвер и е дел од повеќето популарни дистрибуции на GNU/Linux. Се работи за модерна „десктоп“ околина која што ги нуди сите основни алатки со графички интерфејс кои што би можеле да му требаат на секој корисник на GNU/Linux.

Повеќе за проектот GNOME можете да прочитате тука додека пак за промените претставени во најновата верзија тука. Доколку сакате да го пробате, GNOME 3 е достапен во вид на live image на истата