You are here

Илин Татабитовски

Илин Татабитовски

Илин е член на Слободен софтвер Македонија од 01/2009.

Своето образование го започнува на Електротехничкиот факултет во Скопје, за да по две години се пресели во Данска каде учи мултимедија дизајн и комуникација. Студиите по интернет и комуникациони технологии ги завршува во Шкотска.

Посериозен контакт со слободниот софтвер се случува со користењето на Gentoo GNU/Linux како примарен оперативен систем неколку години. Моментално користи Ubuntu GNU/Linux.

Во слободно време планира патувања и мисли на нуркање.

Повеќе информации за Илин може да најдете тука.

Со Илин можете да контактирате на е-пошта: <ilin Е-пошта slobodensoftver.org.mk>.