You are here

Александар Лазаров

Александар ЛазаровАлександар Лазаров е студент на Факултетот за Електротехника и Информациски Технологии во Скопје и од Јануари 2011 година, член на Слободен Софтвер Македонија.

Првиот контакт со Слободен Софтвер Македонија го остварува со организирањето на првиот локален хакерски собир надвор од Скопје - НСНД Штип 2010.

Александар е хардверски хакер и ентузијаст, долгогодишен ГНУ/Линукс корисник и залагач за негова поширока примена и употреба.

Со Александар можете да контактирате на е-пошта: <aleks at slobodensoftver.org.mk>.